2021-2022 Akademik Yılı Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı Başvuruları

2021-2022 Akademik Yılı Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı Başvuruları Başlamıştır.

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, akademik açıdan başarılı olan iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen ve Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere 2021-2022 akademik yılı için Avrupa Koleji'nde (College of Europe) burs imkânı sağlanması öngörülmektedir.

2021-2022 akademik yılı burs duyurusu aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup, son başvuru tarihi 13 Ocak 2021 olarak belirlenmiştir.

Sürece ilişkin sorular için avrupakoleji@ab.gov.tr adresiyle iletişime geçilmesi gerekmektedir. Adaylara telefon yoluyla bilgi verilmeyecektir.

Avrupa Koleji hakkında ayrıntılı bilgi www.coleurope.eu adresinden edinilebilir.

2021-2022 akademik yılı burs duyurusu

Avrupa Koleji Burs programına başvuru şartları aşağıdaki gibidir:

•          T.C. vatandaşı olmak (Yurt dışında bulunan T.C. vatandaşları da programa başvurabilmektedir.)

•          Son başvuru tarihinde 35 yaşından gün almamış olmak

•          İlgili alanda üniversite mezunu ya da son sınıf öğrencisi olmak

•          İngilizce ve Fransızca dillerinin her ikisini de seçilecek programın dil kriterine uygun şekilde iyi düzeyde konuşup yazabiliyor olmak