2021 2022 Güz dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliği Çevrimiçi Sözlü Mülakat Sınavı

2021 2022 Güz dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliğine başvuran öğrencilere yönelik Erasmus Sözlü Mülakat sınavı 14-15 Nisan 2021 tarihlerinde  Zoom platformu üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.

Çevrimiçi Sınav, B1 seviyesinde İngilizce yeterliliğini ölçecektir. B1 seviyesinin altında değerlendirilen öğrenciler BAŞARISIZ sayılacaktır. B1 seviyesi üzerinde olan öğrencilerin Sözlü Mülakat Sınav puanları, %25 olacak şekilde Dil Puanının hesaplanmasında kullanılacaktır.

(Dil Puanı= Yazılı Sınav %75 + Sözlü Sınav %25)

(Erasmus Puanı= AGNO %50 + Dil Puanı %50)

Öğrencilerin sınav saatinden en az 5 dakika öncesinde giriş yapması beklenmektedir. Öğrenciler 'Waiting Room'da (Bekleme Odasında) kendi sınav sürelerini  bekleyeceklerdir.

İnternet bağlantı hızının, mikrofon ve hoparlör ayarlarının sınavdan önce kontrol edilmesi tavsiye edilmektedir. Öğrencinin bulunduğu fiziksel ortamdan kaynaklanacak sorunlar sebebiyle yeniden sınav talebinde bulunması mümkün olmayacaktır.

Sınav esnasında yaşanacak teknik problemler için 0382 288 22 79 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Sınavda öğrenci kimliklerinin hazır bulundurulması gerekmektedir.

Sınavlar, itirazlar için kayıt altına alınacaktır. KVKK uygulamaları gereği kayıtlar 2 yıl saklanacak ve silinecektir

Sınav Giriş Bilgisi aday öğrencileri e-posta hesaplarına gönderilmiştir. Bu konuda e-posta almayan öğrencilerin erasmus@aksaray.edu.tr  adresine ulaşmaları gerekmektedir.